M 06 45 168 454 elly@jong-geleerd.nl

Reflex Integratie behandeling

Oktober 2018
Mijn zoon van 8 jaar heeft de behandeling Reflex Integratie gehad bij Elly. Hij heeft hier enorm veel aan gehad dus deel ik graag hieronder onze ervaring. De directe aanleiding was dat mijn zoon moeite had met zijn pengreep en maar moeilijk leesbaar kon schrijven. Breder gezien was zijn fijne motoriek maar ook zijn grove motoriek niet goed ontwikkeld. Zo viel hij bijvoorbeeld nog wel eens over zijn eigen voeten. Hij had moeite met fietsen, hij zat dan ook verkrampt op de fiets. Hij was zogezegd ‘onhandig’ en hij beleefde weinig plezier aan sport en buiten spelen.

Tijdens de intake had Elly al het vermoeden dat bij onze zoon nog primaire reflexen aanwezig waren. En bij het eerste bezoek samen met mijn zoon heeft ze mij deze ook laten zien. Hij deed oefeningen die in mijn ogen makkelijk waren en tegelijkertijd zag ik dat hij er veel moeite mee had en er erg moe van werd. Hij had nog vrij veel primaire reflexen actief in zijn lijf. De reflexen is hij stap voor stap kwijt geraakt door de dagelijkse oefeningen die Elly voorschreef.

De oefeningen duren maar een paar minuten en het is onvoorstelbaar hoe groot het effect is geweest. Onze zoon fietst tegenwoordig soepel en vol zelfvertrouwen, hij speelt graag buiten, de gymlessen zijn leuker, zijn pengreep is minder verkrampt én hij staat veel steviger in zijn schoenen. Het ‘onhandige’ jongetje dat aan mama’s rokken hing is nu een jongen die niet alleen zijn lichaam vrijer beweegt maar ook veel meer zelfstandig de wereld durft te ontdekken. Zo waardevol!